Oslo Domkor logo
 
 

OSLO DOMKOR

KORET

Oslo Domkor er et kor av profesjonelt kaliber, og er en spydspiss innen norsk kirkemusikk. Koret har et høyt aktivitetsnivå, som strekker seg fra konsertproduksjoner, 

ukentlig deltakelse i gudstjenester, offentlige og nasjonale oppdrag, CD-innspillinger og turneer. 

Oslo Domkor samarbeider jevnlig med profesjonelle musikere og orkestre, og er ofte initiativtaker til prosjekter sammen med aktører både innenfor og utenfor kirken. De siste årene har koret medvirket under Ultimafestivalen, Olavsfestdagene, Festspillene i Bergen, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Oslo Jazzfestival og Oslo Kammermusikkfestival.

Domkoret er blant annet kjent for sin satsning på fremføring av store verk i høymessen med solister og orkester, en satsning som har blitt en sentral del av programmet i Oslo domkirke. Koret har en spesiell beredskapsfunksjon for det offentlige Norge, og må til enhver tid kunne delta ved offentlige markeringer og begivenheter. Koret ledes av domkantor Vivianne Sydnes.

VIVIANNE SYDNES

Vivianne Sydnes er domkantor i Oslo domkirke, og Oslo Domkors dirigent og kunstnerisk leder. Hun er også professor ved Norges Musikkhøgskole med ansvar for bachelor-utdanningen i direksjon. Hun har kandidatutdannelse i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskole og diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm. Hun har vært domkantor i Nidarosdomen, og dirigent for Kammerkoret Nova og Norges Ungdomskor. Sydnes er også engasjemert i Den norske kirkes kulturelle og liturgiske utviklingsarbeid.

ODK Generalprøve 28.03.15-49
ODK Generalprøve 28.03.15-49

press to zoom
ODK Generalprøve 28.03.15-44
ODK Generalprøve 28.03.15-44

press to zoom
Vivianne smil
Vivianne smil

press to zoom
ODK Generalprøve 28.03.15-49
ODK Generalprøve 28.03.15-49

press to zoom
1/15
 

HISTORIE

Stiftet i 1982

Stiftelsen Oslo Domkor ble opprettet i 1982, da Terje Kvam ble ansatt som domkantor. Men Oslo Domkors historie går lenger tilbake, og tidligere utgaver av koret ble ledet av bl.a. Arild Sandvold og Rolf Kåre Karlsen. Oslo Domkor er stolt av å være en del av en lang musikktradisjon i Oslo domkirke.

STYRET

Karl Einar Ellingsen (styreleder)

Gjertrud Lind Aase (leder av korkomité)

Wolfgang Plagge

Karen Sofie Christophersen (leder i domkirkerådet)

Monica Ifejilika

Toril Carlsen

SAMARBEIDSPARTNERE 

OG STØTTESPILLERE

Vi takker våre samarbeidspartnere som bidrar til å gjøre Oslo Domkors kvalitet og aktivitet mulig:

Norsk Kulturråd

Oslo Kommune

Norges Kirkesangforbund

Oslo domkirke