Oslo Domkor logo

JAZZMESSE AV TORD GUSTAVSEN

En intim seanse med Tord Gustavsen, Tore Brunborg og Oslo Domkor og fremføring av "Åpne hjerters messe". 

Torsdag 18. august

Kl 22.00

Oslo domkirke

Messen er musikalsk sett nært beslektet med instrumentalmusikken Gustavsen komponerer, med et spenn stående mellom to hovedpoler. På det ene siden finner vi det jordnære og sensuelle fra gospelharmonikk med melodiske motiver som kan minne om enkle vuggesanger. På den andre siden har vi det harmonisk åpne, det transparente og det flertydige.

 

Tord Gustavsen vant i 2009 Spellemannsprisen i klassen jazz. Han har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia, og ved siden av å spille i ulike grupper, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med velkjente sangere slik som Simin Tander, Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell.

 

Tore Brunborg har spilt med Tord Gustavsen siden 2008. Han har vært en sentral stemme i norsk jazz siden 80-tallet, og mottok i 2013 Buddy-prisen; den gjeveste utmerkelsen i norsk jazz. Brunborg var medlem av Masqualero med Nils Petter Molvær, Jon Christiansen, Arild Andersen og Jon Balke, og har også ledet en rekke ensembler under eget navn. 

 

Konserten i Domkirken vil bli en meditativ og kraftfull messe for kor og flygel, i dialog med Tore Brunborg og Tord Gustavsens varme duo-samspill.

 

Medvirkende:

 

Oslo Domkor

Tord Gustavsen, piano

Tore Brunborg, saxofon

Vivianne Sydnes, dirigent